Datum gisteren Tijd 22:57:43 Toren E Corlaer Wsn Nijkerk Bakboord Nijkerk 3863VC 82812 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-109

dinsdag 17 oktober 2017

DONDERDAG 12|10

Asbestdeeltjes leggen werk Nijkerkerbrug stil

Het gebruik van asbest is verboden in Nederland

NIJKERK - Afgelopen vrijdag 6 oktober werd bekend dat een bepaald type straalgrit, dat gebruikt wordt voor het schoonsstralen van harde oppervlakken, asbestdeeltjes kan bevatten.

Het gebruik van asbest is verboden in Nederland. Rijkswaterstaat onderzoekt bij welke projecten het probleem met dit type straalgrit speelt. Een van die projecten is de renovatie van de Nijkerkerbrug, die het Gelderse Nijkerk verbindt met de Flevopolder.

Bij de Nijkerkerbrug zijn ook daadwerkelijk asbestdeeltjes in het gebruikte grit aangetroffen. De werkzaamheden zijn voor onbepaalde tijd opgeschort.