Datum gisteren Tijd 22:57:43 Toren E Corlaer Wsn Nijkerk Bakboord Nijkerk 3863VC 82812 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-109

dinsdag 17 oktober 2017

ZATERDAG 06|05

Verdachte woningoverval Zwartebroek aangehouden

De dader stond donderdag met een wapen bij een woning aan de Veenburgerweg in Zwartebroek

ZWARTEBROEK - In het rechercheonderzoek naar een poging woningoverval, donderdag 4 mei 's avonds rond 19.45 uur, op de Veenburgerweg heeft de politie zaterdag een 17-jarige verdachte uit Utrecht aangehouden. Een jongeman verschafte zich die avond toegang tot de woning en bedreigde een aanwezige vrouw. Daarbij zou hij een wapen hebben gebruikt. De vrouw wist de jongen naar buiten te werken, die er vervolgens zonder buit vandoor ging.

Politieagenten namen van de vrouw een aangifte op. Er is later op donderdagavond een buurtonderzoek gehouden en van enkele getuigen is een verklaring opgenomen. Het onderzoek leidde vervolgens tot de aanhouding van de minderjarige verdachte. Hij zit ingesloten op het politiebureau en wordt verhoord. De 17-jarige is inmiddels in verzekering gesteld.